Estate planning

Estate planning' is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Het begrip doet denken aan luxe landgoederen met eindeloze groene gazons en Dynasty-achtige ruzies over het familievermogen. 

klassieke Estate planning

In werkelijkheid is Estate planning minder spannend. Het betreft eenvoudigweg alle vormen van vermogensoverdracht aan de volgende generaties of anderen. Overdracht van onroerend goed is daar maar een onderdeel van. Estate planning wordt ook aangeduid onder de Nederlandse naam nalatenschapsplanning.

Estate planning wordt ook in Nederland steeds meer een volwaardig vakgebied. En terecht want door een planmatige benadering van vermogensoverdracht kan geld bespaard worden. Hoe lager de kosten en fiscale belasting, hoe meer vermogen er effectief overblijft.

De kern bij Estate planning is echter ook: zo goed mogelijk uitvoering geven aan uw wensen ten aanzien van de overdracht van uw vermogen. Er is misschien meer mogelijk dan u denkt.

Vermogen voor toekomstige generaties

Voor een optimaal resultaat, combineert Estate planning kennis van zowel financiële, fiscale als civielrechtelijke aspecten zoals familierecht, vermogensrecht en erfrecht. Tijdens mijn studie Master of Financial Planning aan de Erasmus universiteit heb ik me hiermee uitvoerig beziggehouden. Mijn referaat 'Overdracht van de ouderlijke woning in het kader van Estate planning' getuigt van mijn bijzondere interesse in dit jonge vakgebied.

Ik stel mijn kennis en ervaring graag ter beschikking. Neem contact op voor een afspraak en ik kom bij u langs voor advies op maat.

Image

Verdwaald in het financiële doolhof?
Ik sta voor u klaar

Neem contact met mij op