Financieel inzicht

Hypotheek, pensioen, sparen, beleggen, belastingen, notarisaktes, oververzekering of onderverzekering. Wordt u er ook onrustig van omdat u eigenlijk niet kunt inschatten of u goed zit met alles wat u geregeld heeft? Waarom schakelt u geen professional in? Financiële planning geeft rust en is voor iedereen: jong en oud, met of zonder vermogen.

Zicht krijgen en zicht houden

Huis kopen? Zeker bij grote beslissingen of veranderingen in uw leven is het belangrijk om zicht te krijgen op uw financiële situatie en toekomst. Maar ook in rustigere vaarwateren is het goed om af en toe te checken of u nog op koers ligt. Zijn er zaken veranderd? Passen de eerder gekozen oplossingen en producten nog bij u? Of zijn er inmiddels nieuwe mogelijkheden die beter passen? Ik loop het graag met u door.

Financieel inzicht

Inzicht voor nu en later

Inzicht in uw financiële situatie betekent dat u weet wat er binnenkomt (uw inkomen), wat u uitgeeft (uw uitgaven) en wat u opbouwt (het vermogen). Zo komt u erachter of uw wensen voor nu en de toekomst realiseerbaar zijn (een fijn huis, royaal leven, meer vrije tijd, een comfortabel pensioen, iets nalaten…) en of u tegenslagen kunt opvangen (tegenvallende beleggingen, arbeidsongeschiktheid, verlies van een partner…).

Van financieel inzicht naar financiële planning

Inzicht in wat u financieel kunt verwachten is stap één. Vandaaruit is het eenvoudig om een stap verder te zetten. Hoe kunnen we de toekomst positief beïnvloeden? Daarmee begeven we ons op het gebied van de financiële planning. Wat kunt u doen om uw toekomstplannen werkelijkheid te laten worden? En hoe kunt u zich indekken tegen tegenslag?

Misschien is de conclusie dat u extra voorzieningen voor uw pensioen wilt treffen. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering nemen. Bepaalde zaken bij de notaris laten vastleggen. Ik geef u concrete adviezen en zoek daar indien gewenst voor u de best passende oplossingen en financiële producten bij.

Financial planning

Financieel planner: een vak apart

PvG staat voor een brede financiële dienstverlening. Mijn achtergrond als financieel planner heeft daarbij voor u veel voordelen omdat ik u kan adviseren vanuit een ruim kennisveld van financiële, fiscale en juridische aspecten. Het is belangrijk om de zaken op alle vlakken goed op elkaar af te stemmen. Mijn opleiding tot Master of Financial Planning aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam stelt me in staat om u met een brede scope adviezen te geven waar u beter van wordt.

Uw financiën, een goed geoliede machine…

Een gezonde financiële huishouding is als een goed lopende machine: alle radertjes en onderdelen zijn nauwkeurig op elkaar afgestemd, de machine gaat lang mee en kan tegen een stootje. Door regelmatige service en onderhoud loopt alles gesmeerd en heeft u er weinig omkijken naar.
Plaatje: goed geoliede machine-raderen, eventueel met arm monteur met ringsleutel en op mouw het PvG logo.

Hoeveel geld heeft u nodig?

In Nederland geven we jaarlijks gemiddeld rond de EUR 15.000,- per persoon uit (bron: CBS). Hoe zit dat voor u en uw gezin? Hoe komt u aan genoeg geld voor u en eventueel uw partner en kinderen?

 

Er moet dus geld in het laatje komen. U kunt een aanspraak doen op uw inkomen, uw vermogen of gebruik maken een nalatenschap. Dit zijn drie essentiële onderdelen van de financiële planning. Elk met hun eigen vragen en aandachtspunten. Klik op de links hieronder om te zien hoe ik u op elk onderdeel verder kan helpen:

Image

Verdwaald in het financiële doolhof?
Ik sta voor u klaar

Neem contact met mij op