Pensioen

'Hoe moet ik pensioen opbouwen: het levert tegenwoordig allemaal niets meer op.'
De afgelopen jaren heb ik deze vraag vaak gehoord. De huizenmarkt en beurzen in het slop, pensioenfondsen met problemen, lage spaarrentes, hoge inflatie en een stijgende AOW-leeftijd: genoeg redenen om u zorgen te maken.

Meten is weten

Ik zie vaak dat er al bepaalde pensioen producten zijn aangeschaft maar dat het overzicht ontbreekt. Dat zorgt niet alleen voor onrust maar soms ook voor de aanschaf van onnodige of onvoldoende passende producten. Mijn motto is 'meten is weten'. Daarom begin ik met een goede inventarisatie van alle oudedagsvoorzieningen. Het uitgangspunt zijn de wettelijke uitkeringen, opgebouwde en nog op te bouwen pensioenrechten en zelf betaalde aanvullingen.

Sparen voor uw pensioen

Pensioenadvies op maat

Op basis van de pensioen inventarisatie kijken we verder. Wellicht is de conclusie dat er op dit moment geen aanvullende voorzieningen nodig zijn. Is dat wel het geval, dan kan ik u op basis van uw situatie adviseren over de beste mogelijkheden. Als onafhankelijke adviseur kijk ik daarbij niet alleen naar financiële producten die ik u kan aanbieden maar ook naar andere oplossingen.

Pensioen opbouwen voor zzp’ers en ondernemers

Ruim 1 miljoen mensen in Nederland is zelfstandige zonder personeel (zzp'er) en een kwart heeft geen pensioenvoorziening vanwege te hoge kosten*. Als ondernemer bent u zelf verantwoordelijk voor het opbouwen van een oudedagsreserve. Hoe bouwt u een pensioenvoorziening op met de huidige rentestanden, welke mogelijkheden zijn ook fiscaal aantrekkelijk en hoeveel moet u opzij zetten? Ik help u graag om de mogelijkheden te verkennen.

Voor startende ondernemers zijn er soms aantrekkelijke mogelijkheden om pensioenopbouw via een werkgever of UWV voort te zetten. Startersplannen? Wacht niet te lang en neem vrijblijvend contact op.

* Lees meer over zzp’ers in het dossier ZZP van het CBS.

Je kunt geld maar één keer besteden: hoeveel geeft u uit en wat zet u opzij voor later? Een lastige keuze. U wilt nu goed leven maar ook na uw pensionering. Is werken tot uw 68 en langer echt nodig? Voor sommige beroepen is eerder stoppen meer noodzaak dan luxe. Kunt u dat overbruggen? Zeker als u financieel onder druk staat, wegen zorgen om uw pensioen niet op tegen zorgen om morgen.

Image

Verdwaald in het financiële doolhof?
Ik sta voor u klaar

Neem contact met mij op