Echtscheiding en financiën

We willen scheiden: hoe regelen we de financiën?

Nog los van alle emoties: het geregel rondom een echtscheiding valt vaak niet mee. Hoe meer juridische afspraken en verplichtingen partners hebben (naar elkaar en naar anderen), hoe meer werk het is om de gezamenlijke huishouding te ontbinden en de financiële banden te ontrafelen. 

Juist vanwege de emoties, maar ook voor een snelle afhandeling, kan het prettig zijn om een financieel adviseur / dienstverlener in te schakelen. Ik kan in opdracht van u beiden werken om in goed overleg tot eerlijke afspraken te komen, om uitvoering te geven aan die afspraken en om een en ander ook fiscaal correct af te handelen. Wanneer u via een mediator of advocaat tot afspraken bent gekomen, kan u helpen om de financiële, fiscale en administratieve aspecten daarvan uit te voeren.

In goed overleg: onenigheid over uw echtscheiding voorkomen

Ik kan helpen voorkomen dat u later onenigheid krijgt omdat zaken toch niet zo eerlijk verdeeld zijn als u dacht. Dit soort valkuilen ontstaat met name door fiscale aspecten die over het hoofd worden gezien. Als u niet oplet kunnen die er overigens ook voor zorgen dat u beiden meer belasting betaalt dan nodig. 

Echtscheiding

Uit elkaar gaan: ieder voor zich

Vaak ook behartig ik de financiële belangen van één van de partners. Ik sta u bij met raad en daad en help u om oude zaken af te sluiten en nieuwe zaken goed te regelen. Bankzaken, woning, boedel, hypotheek, verzekeringen, pensioenrechten, alimentatie, belastingen… het hoort er allemaal bij. 

In geval van een vechtscheiding kan ik u als professioneel intermediair helpen om afstand te bewaren en het zakelijk te houden. Dit kan een slepende afhandeling bespoedigen.

Uit elkaar na samenwonen of een huwelijk? Neem contact op voor professioneel financieel advies en ondersteuning. Een afspraak is zo gemaakt. U kunt dan snel inschatten of ik de juiste partij ben om u verder te helpen. 

Voorkomen is beter dan genezen: huwelijkse voorwaarden of samenlevingsovereenkomst

Liever dan u helpen bij een echtscheiding, help ik u om vooraf goede afspraken te maken. Neem contact op als u plannen heeft om te gaan samenwonen of trouwen. Het is een goede start om heldere afspraken te maken, ook voor het geval het ooit mis gaat tussen u. Dit kan in de toekomst veel ellende voorkomen.

Image

Verdwaald in het financiële doolhof?
Ik sta voor u klaar

Neem contact met mij op