Eigen bedrijf starten

Een bedrijf beginnen, ZZP’er worden: hoe kun je risico’s afdekken?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om als zelfstandige te beginnen. Vaak zonder personeel - als zzp’er - maar ook met personeel of een zakenpartner. Het is vaak een spannende stap. Zeker als je verantwoordelijk bent voor het onderhoud van een gezin of van mensen die je dienst neemt.

Het wordt nog complexer als je flink moet investeren in een nieuwe onderneming of een bestaande onderneming overnemen. Wilt u een sparren met een financieel professional en samen de zaken op een rij zetten? Ik ben u graag behulpzaam en loods u langs de valkuilen. Neem contact om een afspraak te maken (link naar pagina afspraak maken).

Risico’s afdekken

Loondienst biedt zekerheden die wegvallen als u voor uzelf begint: WW, ziektewet, WAO en andere werknemersverzekeringen. Maar ook collectieve arbeidsongeschiktheidsregelingen en andere voordelen.

Als u nadenkt over ondernemen, moet u ook bedenken hoe u omgaat met deze risico’s. Daarnaast brengt ondernemen nog meer risico’s met zich mee die u misschien wilt afdekken: aansprakelijkheid, bedrijfsgoederen, personeel… Vanuit mijn ervaring als financieel adviseur én ondernemer help ik u graag om uw onderneming ook op gebied van verzekeringen en risicomanagement in goede banen te leiden. Neem contact op voor meer informatie of een kennismakingsgesprek.

je eigen bedrijf starten

Pensioen opbouwen

Een kwart van de zzp’ers bouwt volgens het CBS geen pensioen op. Hoe zit dat bij u? De meesten zzp’ers zonder pensioenopbouw zeggen het niet te kunnen betalen maar kennen ze wel alle mogelijkheden?

Ik neem graag uw mogelijkheden met u door. En kan u voorrekenen wat dat betekent voor uw inkomen nu en in de toekomst. Ga het niet langer uit de weg maar maak een afspraak.

Belastingaangiftes doen en naheffingen voorkomen

Als zelfstandige ondernemer heeft u ook te maken met de Belastingdienst. En u wilt natuurlijk voorkomen dat u teveel betaalt. Maar ook niet te weinig en kans loopt op navorderingen of boetes. Ik kan uw onderneming adviseren en ondersteunen op fiscaal gebied. Bel of mail voor een afspraak.

Belastingaangiftes

Image

Verdwaald in het financiële doolhof?
Ik sta voor u klaar

Neem contact met mij op