Financiën na overlijden ouders

De financiële rompslomp als je ouders overlijden

Overlijden van een ouder is stressvol. En alsof u nog niet genoeg aan uw hoofd heeft, komt daar ook nog eens de financiële rompslomp bij. Het stopzetten van huur, verzekeringen en abonnementen. Opheffen van rekeningen. Het afhandelen van de erfenis. Verkoop van de ouderlijke woning. Verdeling van de boedel. Belastingen… Vaak duurt het maanden, zo niet jaren voordat een en ander afgehandeld is.

In zo’n geval kunt u vaak wel wat hulp gebruiken van een professional die de weg kent en zaken voor u kan regelen. Zeker als een ouder onverwacht overlijdt of de familie weinig tot geen inzicht heeft in het reilen en zeilen van een familielid. Ik ondersteun u graag hierbij. Ik heb een breed kennisgebied en ruime ervaring. Eén vertrouwd contactpersoon voor alle zaken werkt wel zo prettig en snel. Ik neem u graag alle rompslomp uit handen. Of het nu gaat om administratieve, fiscale, verzekeringstechnische, notariële of bankzaken. Neem contact op voor een afspraak.

Ondersteuning van de achtergebleven ouder

Wat gebeurt er als één van uw ouders alleen achterblijft na het verlies van zijn/haar partner? Misschien heeft uw vader of moeder dan ondersteuning nodig bij de financiële zaken en administratie. Zeker als de overledene degene was die voorheen alles regelde. Ik kan u beiden veel zorg uit handen nemen door (een deel van) de zaken voor u te beheren of in ieder geval op de rit te zetten. Dat geeft u de mogelijkheid om tot rust te komen of op andere gebieden te ondersteunen of zorg te geven. Ik spreek de mogelijkheden graag met u door. Neem contact voor een afspraak.

Ondersteuning achtergebleven ouder

De zaken goed geregeld voor uw kinderen

Als ouder kunt u uw kinderen beschermen tegen administratief gedoe en geregel bij uw overlijden. Zij zullen u er dankbaar om zijn.

  • Houdt een duidelijke boekhouding bij en maak een overzicht van alle administratieve zaken die van belang zijn bij uw overlijden.
  • Maak uw wensen duidelijk en regel uw nalatenschap actief.
  • Maak afspraken en tref voorzieningen voor het beheer van uw bankrekeningen en andere zaken op het moment dat u het niet meer kunt. Dus ook bij ziekte of calamiteiten.

Ik help u graag om uw nalatenschapsplanning en andere zaken te regelen conform uw wensen. Neem contact op voor een afspraak, dan ik kom naar u toe voor een gesprek.

Image

Verdwaald in het financiële doolhof?
Ik sta voor u klaar

Neem contact met mij op