Laag inkomen en toch vooruitzicht

Een laag inkomen: hoe maak je er het beste van?

Een laag inkomen kan het gevolg zijn van arbeidsongeschiktheid, werkeloosheid of bijvoorbeeld een echtscheiding of verlies van een partner. Maar ook jongeren die net starten moeten rondkomen met weinig geld. Als u door wat voor reden dan ook in de schulden raakt is het soms lastig daar weer uit te komen.

Struisvogelgedrag

Nadenken over de financiën is niet leuk als het tegenzit. Maar de kop in het zand steken is geen oplossing. Hoe langer u wacht, hoe groter de drempel en onrust. Nadat we alles op een rijtje hebben gezet blijken sommige mensen zich onnodig zorgen gemaakt te hebben. Omdat ze bepaalde rechten, belastingvoordelen of besparingsmogelijkheden over het hoofd hebben gezien of simpelweg niet kennen.

Voor anderen valt het niet mee. Maar financiële problemen negeren maakt het er niet beter op. Ook voor die mensen kan ik wat betekenen en zaken rechttrekken.

advies bij laag inkomen

Werken aan een betere toekomst

Wat kan ik als financieel adviseur en planner voor u doen?

  • Helpen om uw administratie op orde te brengen en te houden.
  • Inzicht geven van uw financiële situatie en mogelijkheden.
  • Onderzoeken waar de beste mogelijkheden liggen om kosten te besparen of uw inkomen te vergroten.
  • Praktisch regelen van besparingen zoals het overstappen van verzekering of hypotheek bijvoorbeeld.
  • Samen met u een budget en plan opstellen voor de toekomst.
  • Onderhandelen met eventuele schuldeisers.

Geen geld voor een financieel adviseur? Bedenk u dat goed advies ook geld kan opleveren! Ik kan u helpen om de juiste keuzes te maken en valkuilen te vermijden. Goede raad is niet per se duur. Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Spaargeld gebruiken

Praktische tips

Als financieel deskundige geef ik u graag praktische tips voor omgaan met minder geld. Op de website van het Nibud vindt u ook veel informatie over het beheren van uw huishoudportemonnee.

Image

Verdwaald in het financiële doolhof?
Ik sta voor u klaar

Neem contact met mij op