Spaarpot voor kinderen

Geld voor de toekomst van uw kinderen

Heeft u kinderen / kleinkinderen en wilt u ze geld, een woning of goederen schenken of nalaten? Waarschijnlijk gunt u uw geld liever aan de familie dan aan de fiscus. Gelukkig bieden de fiscale regels rondom schenkbelasting of erfbelasting openingen voor belastingvriendelijk schenken of nalaten. Wilt u hier optimaal gebruik van maken dan vergt dit vaak de nodige planning en een vooruitziende blik.

Belastingvrij schenken

U kunt jaarlijks belastingvrij een bedrag schenken aan kinderen, kleinkinderen of anderen. Daarnaast is het mogelijk om grote eenmalige schenkingen te doen voor de aankoop van een huis of een dure studie. Let op deze mogelijkheid vervalt op de veertigste verjaardag van uw kind. Ik informeer u graag over de spelregels en help u om een schenking te regelen. Neem contact op voor een afspraak.

Belastingvrij schenken

Uw kinderen helpen aan een huis

U kunt kinderen tot een ton aan geld schenken voor een koophuis. Maar u kunt uw kinderen ook geld lenen voor de aanschaf van die woning. Een zogenaamde familielening of familiehypotheek is vaak aantrekkelijker dan schenken. Maar een voordeel van een schenking is dan weer dat dit bovenop het maximale hypotheekbedrag kan worden gebruikt. Ik help u graag om een lening via ‘de familiebank’ op te stellen.

Andere mogelijkheden zijn er natuurlijk ook. Denk aan de vader die een studentenhuis in de stad koopt waar zijn zoon of dochter met anderen kan wonen tijdens de studietijd. Of constructies waarbij kinderen bij u inwonen of huur betalen voor een woning in uw eigendom.

Zaken regelen via uw testament

Een testament helpt om de zaken te regelen zoals u het wilt. Maar ook om onnodige belastingheffingen of administratieve rompslomp te voorkomen.

Met een brede kennis van financiële, fiscale en civielrechtelijke zaken, ben ik expert op gebied van nalatenschapsplanning / estate planning. Ik haal er veel voldoening uit om uw wensen zo goed mogelijk in te vullen. Neem contact op voor een afspraak.

Image

Verdwaald in het financiële doolhof?
Ik sta voor u klaar

Neem contact met mij op